• Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2010-10-14 10:33:16
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger234
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_491765} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Rune Edvin H.
Skikkelig digg steming med bra kontraster, linjer og alt det andre. Tror kanskje jeg savner en bonde ett eller annet sted for å få inn en historie.
Rune
Svend Wiig L.
Hei Fred

Kledelige kontraster og diagonale linjer! Lyset fra "tåkeduggen" skaper det visuelle ekstra selvfølgelig. Sporene i nedre bildekant gjør seg også. Hadde vurdert et kvadratisk format med hø. side av bildet, selv om linjene fra kornåkeren blir borte.

Mvh Svend
Tove H.
Ja, bort med grasrekken til venstre og lag et kvadrat. Fine linjer, pluss m skodden og liker sort-hvitt her.
Potensiale!

Tove:)
Thorbjørn R.
Linjer og stemning i massevis. Jeg liker også de flere lag av skog bakover på høyresiden. Et eller annet uromoment eller en liten overraskelse utpå der ville hevet bildet ytterligere.

Mvh Thorbjørn
Marius N.
Nydelig lys du har fanget. Linjene med skogen skaper en fin dybde. Liker også utførelsen i s/H men ville dempet de hvite områdene/flekkene i nedre del av åkeren.

Mvh Marius
Fred S.
Tusen takk for gode kommentarer, og fine tips. Jeg er enig med dere om dette "uromomentet", jeg skulle veldig gjerne ha hatt noen der, alt fra en bonde med et gammeldags redskap (hakke..) til en jenteskikkelse i hvit kjole. Jeg var imidlertid ute i annet ærend, men ble stoppet av tåka som danset på åkeren.
Tipset om et kvadratisk format tar jeg med meg. Jeg føler selv at jeg har "noe" her, og kanskje har jeg "enda mer" med et strammere format.
De hvite flekkene kan absolutt dempes, jeg har oppskarpet bildet for mye, uten at det egentlig burde være noen grunn for det.

fred s
Håvard F.
Meget bra. God dybde og ikke minst godt behandlet. Liker tåkedisen, tre rekkene oppe i høyre hjørne, i bakgrunnen som forsterke dybden. Ikke bare plog furene som gir den effekten.
Mvh
Håvard
Fred S.
Takk for kommentar, Håvard.

Har lagt ut et kvadratisk format. Har plusset på en dash sepia, men muligens er det best i rent svart/hvitt

fred s
Avsluttet .
Joda, bra dette i all sin enkelhet med linjer, lys og sterke kontraster. Samspillet med bakgrunnen setter dimensjonene på det hele. Tåka er avgjørende for severdigheten. Synes vi skal godta at det finnes naturlige "fremmedelementer" i motiver fra kulturlandskapet oa. Jeg har aldri sett en "ren" åker annet enn på bilder. Ellers så ligner kvadratversjonen veldig på mitt plastlandskap rent komposisjonsmessig, men her synes jeg nok at originalen er klart best.
Erik J.
Kjempefint lys, og det er jo lys foto handler om!
Jeg liker spesielt det opplyste tåkefeltet og bakgrunnen. Forgrunnen med sitt mønster og forsvinningspunkt har også sine kvaliteter, og den fortjener breddeformatet, men jeg syns den blir litt for dominerende. Jeg ville beskjært den delen som noen har rotet litt til. Og jeg ville gjerne hatt mer av lagene av skog i bakgrunnen....
ingebjørg fyrileiv g.
Endelig en Overhallaåker! Som ligger der, under et teppe av sterk stemning og et snev av uendelighet. På et vis. Linjene gir god dybde og fører meg derfor i et større perspektiv enn kun hva jeg ser. Skogen kommer også godt inn der.

Jeg liker eksponering og toner ellers. Som de er. Og ser forøvrig ikke hvorfor det er ønsket kvadratisk da jeg synes utsnittet passer seg utmerket!

Bildet er en god opplevelse, og det virker for meg som du er litt tilbake i de gamle gode baner jeg likte så godt. (selv om det jo ikke er et fantastisk bilde)


Ingebjørg
Ivan H.
Synes du har fått god kritikk her så det blir en liten en på tampen fra meg..
V2 fungerer best komposisjonsmessig, men ville beholdt kontrastene fra v1. Liker linjene i bunnen som bryter med linjene innover i bildet.

Bra.

.Ivan
Bjørnar P.
Originalversjonen har en kraft og et trøkk både mht komposisjon og kontrast som jeg føler versjon 2 mangler, så jeg foretrekker originalen.
Lyset er veldig fint i begge.
Fred S.
Hjertelig takk for nye og givende kommentarer. Er nettopp inn døra etter internett-fri weekend i Stockholm, og det er hyggelig å fine nye kommentarer under bildet.
Ellers må jeg nesten legge til at den kvadratiske versjonen ble en liten nedtur for meg, jeg heller også mot originalen.

fred s
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu