Desembernatt
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde15mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger560
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226295} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Sophus L.
Et nydelig nattbilde dette. Du har fanget månelyset på en fin måte slik at vi skimter månen bak trærene, men den blir ikke for dominerende. Den flotte stjernehimmelen gir mye av stemningen til bildet. Det hadde vært interessant å høre hvilken blender og eksponeringstid du hadde på dtte bildet.
mvh
Sophus
Rune N.
Dette var vellykket, Tom. Likte spesielt godt at veien fører opp til et hus med lys i vinduene, det virker lunt og varmt. ''Hemmat'' slo meg straks som en tittel for bildet.

mvh
Rune
Tom A. T.
Takker for positive tilbakemeldinger. Bildet er tatt med et 15 mm fisheye, blender 5,6 og noe rundt 5 minutter eksponeringstid for omtrent akkurat et døgn siden. Den tittelen var ikke så dum den Rune sjøl om det er naboen sitt ''hemmat'' vi ser ;o)..
mvh Tom T
Ivar B.
Ja vellykket dette! Herlig kveld/nattstemning her. Veien gir dybde effekt, og en naturlig ledetråd mot hovedmotivet som lyser og gir varme i natten. Objektivet gir fin innramming av bildet. Teknisk godt. Mvh Ivar.
Torbjørn K.
Jeg synes huset gjør mye av dette bildet, og trærne og veien leder inn mot hovedmotivet. Uten huset tror jeg bildet hadde vært nokså tamt. Bra gjennomført, men jeg synes du har valgt en litt midt-i-mellom lukkertid. Den er for lang til stjernene blir skarpe, men for kort til at vi får se star-trails. Månen synes jeg også tar for mye oppmerksomhet. Utgangspunktet er bra, men jeg tror jeg ville prøvd meg på nytt med akkurat det samme bildet en dag uten måne og med 30-60min lukkertid.

Torbjørn
Anne-Lise S.
Fin stemning her, der månen såvidt skimtes bak trærne, og med veien som leder inn mot huset der månelyset speiles i vinduene. Har du lagt på stjernene i etterkant eller er det fisheye linsa som gjør at det ser ut som om de fleste stjernene er lagt på i etterkant?

Ha en fin 1. advent!

Anne-Lise
Øyvind A.
Pent, fint gjort. Fin dybde og passe blikkfang langt der bak. Og jeg liker at du har plassert månen bak buskene. Jeg ville fortrukket kortere lukkertid, slik at det ikke hadde vært antydning til stjernespor.
Ø.
Ketil K.
Pent bilde med fin stemning, der huset med lyset og månen bak trærne bidrar. Høyere ISO kanskje for å få ned lukkertiden - selv om det må Neat Image eller annen støyfjernjng til etterpå?
ingeborg w.
Dette ble fint. Jeg liker godt hvordan veien gir dybde og leder en inn mot huset med det lune, varme lyset. Månen skaper liv med sitt lys og sine skygger uten at den blir for dominerende.
Steinulf L.
Fin dybde i bildet. Synes stjernesporene her fremhever himmelen på en fin måte.
Tom A. T.
Takk igjen for kommentarer. Jeg kan være enig i at en kortere lukkertid ville gjort bildet mere ''riktig'', men må dessverre innrømme at jeg ikke laget noen slik versjon. Det får være til en annen kveld med stjerneklar himmel i tillegg til at fotolysten melder seg med full styrke ;o).. Bildet er for øvrig tatt på 100 iso. Anne-Lise stjernene er ikke lagt på i etterkant. At de er gjengitt som korte steker beror på at de rekker å bevege seg et lite stykke over himmelen på den tiden lukkeren har stått åpen. Jo lengre lukkertid jo lengre streker. Overeksponerte blir de også siden de jo er solbelyste og burde vært eksponert deretter.
mvh Tom T
Kjell G.
Flott nattstemning, Tom!

Slik så det ikke ut på Toten i desember i gamledager!

mvh kjellg
arvid k.
Vakker stemning du viser frem her, liker dybden i bildet dit og ikke misnt det ligger et vakkert buskap her. Florr presentasjon.
Arvid K
Hans-Einar O.
Slik ser altså din ''Desembernatt'' ut.... stemningsfullt og fint hvor veien leder oss inn i motivet. Like vidvinkeleffekten hvor treet ''lener'' seg over veien.
Passende bilde og anledning til å ønske deg et riktig Godt Nytt År :-)
Jorun Kristin N.
Dette var vakkert Tom!
Mvh
Jorun
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu