DOK08 Seminar: Julia Calfee

Julia Calfee har i flere år fulgt livet på det legendariske Chelsea Hotel i New York. Møt henne på Dok08.
Calfees bilder viser livet innenfor veggene på et av New Yorks mest legendariske hoteller. Under Dok08 får du et innblikk i hennes verden på hotellet og bildene hun har tatt der. Bildene er utgitt i boken, Inside The Chelsea Hotel.

Chelsea Hotel er kjent for å ha huset bohemer og kunstnere fra hele verden. Bob Dylan komponerte låter mens han bodde her, poetene Allen Ginsberg og Gregory Corso brukte stedet som sin kreative hule og for meningsutvekslinger.

Mang en kjendis har gått gjennom dørene på dette hotellet, blant andre Eugene O’Neil, Thomas Wolfe og Arthur C. Clarke (som skrev En Romodysse mens han bodde her). Janis Joplin, Leonard Cohen, Bob Dylan og Jimi Hendrix er andre bohemer som brukte hotellet som sin New York-base på 1960-tallet.

Julia Calfee bor og har selv bodd en lang periode på Chelsea Hotel, og knyttet bekjentskap til mange av de merklige personene som mer eller mindre har stedet som sitt faste hjem. Hun er opptatt av at dette ikke er en fortelling om kjendisene som bor eller har bodd på hotellet, men en historie om de vanlige menneskene som har stedet som deres hjem.

- Jeg fotograferer ikke hotellet. Jeg fotograferer en sinnstilstand. Bildene er ikke portretter av kjendiser. De er om mennesker som går gjennom livet under samme tak. Med deres frykt, usikkerhet, deres artistiske frihet, samlet av den samme tro at Chelsea Hotel er et beskyttende skjell som kun er synlig for oss som bor her, sier Julia Calfee.

_________________________________________

Mer informasjon om DOK08:
http://www.fotojournalisten.com/
Julia Calfee -
Julia Calfee
Julia Calfee -
Julia Calfee

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu